Royals zien met Joe Biden oude bekende terugkeren

Vorsten

20-01-2021 12:42:11

Woensdag wordt Joe Biden ingehuldigd als nieuwe president van Amerika en opvolger van Donald Trump. Met zijn komst in het Witte Huis zien veel royals een oude bekende terugkeren.

Tijdens zijn tijd als vicepresident onder Barack Obama ontmoette Joe Biden al talloze royals. Zo was hij erbij toen prins Charles en zijn vrouw Camilla het Witte Huis bezochten in 2015 en heeft hij een goede band met prins Harry. Hij ontmoette hem meerdere keren bij gelegenheden rond de door Harry bedachte Invictus Games.

Biden had ook ontmoetingen met de toen nog kroonprinsen Filip van België, Felipe van Spanje en Naruhito van Japan. Ook trof hij diverse keren koning Abdullah van Jordanië en schudde hij de hand van koning Mohammed van Marokko. In 2013 kwamen de Zweedse koning Carl Gustaf, zijn vrouw Silvia en prinses Madeleine naar Bidens thuisstaat Delaware.

Niet aanwezig

Toen koning Willem-Alexander en koningin Máxima in 2015 langskwamen bij Obama op het Witte Huis was Biden niet aanwezig. Wel condoleerde Willem-Alexander Biden destijds met het overlijden van zijn zoon.

Hoogstwaarschijnlijk zullen niet veel royals rouwig zijn om het feit dat Trump nu moet wijken. Zo brak de president het protocol op bezoek bij de Britse koningin Elizabeth, haalde hij meerdere keren uit naar prins Harry en zijn vrouw Meghan en zegde hij in 2019 op het laatste moment een staatsbezoek aan koningin Margrethe van Denemarken af.


Meer Vorstenhuizen

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.