‘Schone’ autosport steunt stichting Albert

Vorsten

11-07-2014 12:46:00

MONACO – Prins Albert krijgt voor zijn stichting die zich richt op bescherming van het milieu en duurzame ontwikkeling een opmerkelijke nieuwe partner. Het paleis in Monaco maakte namelijk bekend dat de Prince Albert II Foundation de handen ineen slaat met de organisatie van de FIA Formule E autoraces. Die gaat de stichting ondersteunen.

De milieubewuste prins Albert richtte zijn stichting op in 2006. Klimaatverandering, schone energie, biodiversiteit en integraal en duurzaam waterbeheer zijn de speerpunten. Dat lijkt in eerste instantie in tegenspraak met de autosport die jaarlijks Monaco internationaal in de schijnwerpers zet. De Formule E echter debuteert in september met elektrische open racewagens, die 10 races zullen afwerken in 10 steden waaronder Peking, Londen en Monaco.

Albert is enthousiast over de samenwerking. ”Formule E is een uitstekend voorbeeld van wat kan worden bereikt wat betreft schone mobiliteit met elektrische wagens. Spectaculaire en spannende races met elektrische auto’s kunnen de aandacht daarop vestigen.”

De race in Monaco is op 9 mei 2015, kort voor de energieverslindende Formule 1 door de straten van het vorstendom scheurt.

Meer Vorstenhuizen