Sint Maarten kan kennismaken met koningspaar

Vorsten

13-11-2013 09:18:00

PHILIPSBURG – Amerikaanse toeristen vragen wie dat echtpaar is van wie in de hoofdstraat van Philipsburg op Sint Maarten foto’s hangen in de winkeletalages. “The king and queen”, luidt het antwoord. “Onze nieuwe koning”, wordt er ter verduidelijking aan toegevoegd.

Het koningspaar is dinsdagmiddag met de KLM uit Nederland overgekomen en ontspande zich in de zon, in afwachting van het begin van het koninklijk kennismakingsbezoek. Het waren de laatste uurtjes rust tot 25 november, want na de tiendaagse rondreis langs de zes eilanden van het Caraïbische deel van het koninkrijk volgen ook nog kennismakingsbezoeken aan Colombia en Venezuela.

Het programma is vol. Gesprekken met bestuurders van de eilanden worden afgewisseld met ontmoetingen met de bevolking. Op Sint Maarten bijvoorbeeld gaat het koningspaar woensdagmiddag naar het Milton Peters College, een Nederlandstalige middelbare school met 1200 leerlingen. De scholieren staan ter verwelkoming opgesteld op het schoolplein.

Winkelstraat

De eilandbewoners krijgen ook een kans om de koninklijke bezoekers te zien tijdens een korte wandeling over Frontstreet, de hoofdstraat van de hoofdstad Philipsburg. Het zal daar dringen worden, want er liggen ook weer drie enorme cruiseschepen in de haven en de opvarenden komen in Frontstreet graag winkelen. Vandaar ook dat de foto’s werden opgemerkt, als onderdeel van de aangebrachte versieringen.

Voor wie van muziek en dans houdt is er aan het begin van de avond een feestprogramma in Festival Village, het feestterrein van Sint Maarten. De verwachting is dat koning Willem-Alexander daar de bevolking kort zal toespreken.

Meer Vorstenhuizen