Sofia mag mee naar feest voor Victoria

Vorsten

12-07-2014 20:51:00

BORGHOLM – Sofia Hellqvist, de kersverse verloofde van de Zweedse prins Carl Philip, maakt maandag haar officiële debuut met de koninklijke familie. Ze verschijnt dan aan de zijde van Carl Philip in het atletiekstadion van Borgholm op het eiland Öland voor de viering van de verjaardag van haar aanstaande schoonzus kroonprinses Victoria.

“Het hof heeft bevestigd dat Sofia de viering zal bijwonen”, aldus een opgetogen Kay Wiestål, die al decennia het verjaardagsfeest voor Victoria organiseert, tegenover de krant Expressen. Dat komt niet helemaal als een verrassing. Op het moment dat een verloving is aangekondigd, maakt de verloofde deel uit van de koninklijke familie en kan de partner alvast proefdraaien bij publieke evenementen.

Sofia vierde de verjaardag van Victoria op Öland al vaker mee, maar bij het officiële feestprogramma in het stadion moest ze achterblijven in het vakantieverblijf Solliden en kon ze later op televisie een samenvatting zien van het feest met optredens van bekende Zweedse artiesten. “Ik ben ontzettend blij met haar komst”, laat Kay Wiestål weten.

‘Victoria Dag’, zoals het op Öland heet, bestaat uit twee onderdelen. Aan het begin van de middag is het publiek welkom in de tuin en het park van Solliden waar Victoria met haar ouders, echtgenoot prins Daniel en dochtertje Estelle verschijnt om handen te schudden en bloemen in ontvangst te nemen. ’s Avonds is er in het sportpark een showprogramma waarbij de hele koninklijke familie op de eerste rij zit. Victoria deelt dan ook de naar haar vernoemde sportbeurs uit.


Meer Vorstenhuizen

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord