Spaans koningspaar dankt politie

Vorsten

30-07-2014 13:17:00

MADRID – Koning Felipe en koningin Letizia ontvangen woensdag in het El Pardo paleis in Madrid een vertegenwoordiging van de hulpdiensten, lokale politie en staatsveiligheidsdiensten die hebben meegewerkt aan een goed verloop van de troonswisseling vorige maand.

Het koningspaar wil hen bedanken voor hun inzet. Voor de troonswisseling op 19 juni waren een paar duizend man opgeroepen. De route van het parlement, waar Felipe de eed aflegde, naar het Koninklijk Paleis, waar hij met zijn familie op het balkon verscheen, moest worden afgezet en vooraf streng worden gecontroleerd. Zo moest bijvoorbeeld elk putdeksel worden verzegeld voor de rijtoer van het nieuwe koningspaar.

Voor Madrid gold die dag en de dagen ervoor een verhoogde staat van waakzaamheid, om terroristische acties of ordeverstoringen door republikeinse demonstranten te voorkomen.

De bijeenkomst is in het El Pardo paleis, niet ver van het koninklijk paleis Zarzuela aan de rand van Madrid. El Pardo, vroeger de residentie van dictator Franco, wordt wel vaker gebruikt voor bijzondere ontvangsten.


Meer Vorstenhuizen

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord