Spaanse koning ontvangt Barroso

Vorsten

2014-01-17 14:45:00

MADRID – De Spaanse koning Juan Carlos heeft vrijdag voorzitter José Manuel Barroso van de Europese Commissie ontvangen. Hij verleende Barroso audiëntie op het Zarzuelapaleis in Madrid.

Barroso ontving donderdag de Spaanse Europaprijs Karel V uit handen van prins Felipe in het klooster van San Jerónimo in het bergdorp Cuacos de Yuste. In dit klooster in de provincie Cáceres in het westen van Spanje had keizer Karel V zich na zijn troonsafstand teruggetrokken. Hij stierf er in 1558.

Aan de Karel V-prijs, een prijs voor Europese integratie, is een geldbedrag van 45.000 euro verbonden. Eerdere winnaars zijn politici als Helmut Kohl, Jacques Delors, Michail Gorbatsjov en Javier Solana. Barroso zei bij het in ontvangst nemen van de prijs dat de Europese Unie in de ogen van de Europese Commissie niet verantwoordelijk is voor de economische crisis. ”Europa is niet het probleem, Europa is een deel van de oplossing”, zei Barroso.

Na zijn ontmoeting met koning Juan Carlos had Barroso vrijdag een gesprek met de Spaanse premier Mariano Rajoy in het Moncloapaleis.


Meer Vorstenhuizen