Spaanse koning op bezoek in Den Haag

Vorsten

2014-10-15 05:08:00

DEN HAAG – Het Spaanse koningspaar komt woensdag voor een kennismakingsbezoek naar Nederland. In Den Haag hebben koning Felipe VI en koningin Letizia een lunch op paleis Noordeinde bij koning Willem-Alexander en koningin Máxima en daarna bezoeken ze de senaat en ontmoeten ze minister-president Mark Rutte.

Iets meer dan een jaar geleden waren het Felipe en Letizia die als Spaans troonopvolgerspaar het nieuwe Nederlandse koningspaar op het militaire vliegveld bij Madrid ophaalden bij hun kennismakingsbezoek aan Felipes ouders koning Juan Carlos en koningin Sofia.

Felipe kroop zelf achter het stuur van de auto die het gezelschap naar het Zarzuela-paleis bracht. De autorit gaf de twee bevriende paren de kans om even bij te praten voor het begin van het officiële programma en de lunch in het paleis, waarbij ook Felipes zus prinses Elena aanwezig was.

Felipe zal vorig jaar september nog niet hebben geweten dat hij ruim een jaar later aan de beurt zou zijn om kennismakingsbezoeken af te leggen. Koning Juan Carlos had enkele maanden eerder bij zijn 75e verjaardag nog eens benadrukt dat hij niet dacht aan aftreden. In juni van dit jaar kwam zijn aankondiging om plaats te maken voor Felipe dan ook als een verrassing.


Meer Vorstenhuizen