Alles weer koek en ei tussen Spaanse koning en kritische minister

Vorsten

2021-04-08 22:13:47

De kou lijkt uit de lucht tussen de Spaanse koning Felipe en minister Yolanda Diaz van Werkgelegenheid. Die uitte onlangs stevige kritiek op de prinsessen Elena en Cristina. De zussen van Felipe gingen naar Abu Dhabi voor een coronaprik, en dat vond Diaz niet kunnen.

Felipe was als gast van de bewindsvrouw bij een evenement in het museum Reina Sofia in Madrid. Daar werden prijzen uitgereikt aan bedrijven in het Spaanse midden- en kleinbedrijf. De koning hield er ook een toespraak.

Diaz en de koning hadden het samen prima naar hun zin. Voor de ingang van het museum maakten ze een geamuseerd praatje met elkaar en ook tijdens het evenement was de sfeer ontspannen. Koningin Letizia was niet bij de uitreiking aanwezig.

Elena (57) en Cristina (55) vertrokken enkele weken geleden naar Abu Dhabi voor hun vaccinatie. Diaz sprak daar schande van op televisie. Ze vond dat de royals op hun beurt hadden moeten wachten. “Wij zijn publieke figuren”, zei de minister. “We horen het goede voorbeeld te geven.” De prinsessen verdedigden zich dat ze het aanbod voor vaccinatie kregen toen ze in de Verenigde Arabische Emiraten aankwamen voor een bezoek aan hun vader. Koning Juan Carlos woont daar sinds hij in opspraak kwam door schimmige financiële transacties.


Meer Spanje