‘Ander testament hertogin van Alva opgedoken’

Vorsten

06-01-2015 13:58:00

MADRID – De achttiende hertogin van Alva, Cayetana Fitz-James Stuart, heeft in de jaren zeventig een testament achtergelaten bij haar notaris, schrijft El Pais. Volgens de Spaanse krant wordt het testament binnenkort door de rechter voorgelezen.

De onlangs overleden hertogin zou in 1973 het kantoor van haar notaris Alberto Ballarín zijn binnengelopen om daar, samen met vijf getuigen, een dichte envelop met haar testament te overhandigen. De envelop met het testament van de hertogin mag pas nu, na het overlijden van de hertogin, door een rechter geopend worden. Omdat de hertogin het testament zelf heeft opgesteld in plaats van de notaris, moet een rechter zich over de inhoud buigen.

Het is niet duidelijk of dit testament nog van invloed kan zijn op de verdeling van de bezittingen van de hertogin. Toen ze in 2011 besloot om voor de derde keer te trouwen, kwamen haar zes kinderen in opstand. Pas toen de bruidegom schriftelijk toestemde geen aanspraak te zullen maken op de erfenis en nadat de hertogin haar kinderen als erfgenamen had laten vastleggen, vond het huwelijk doorgang. Het testament uit 1973 kan hier geen veranderingen meer in aanbrengen. Volgens de wet heeft het meest recente testament namelijk voorrang op het oudere.

Het is niet precies bekend wanneer de rechtbank in Madrid de inhoud van het document openbaar maakt, noch wat erin staat.

Meer Andere Huizen