Applaus voor Juan Carlos in Guatemala

Vorsten

2016-01-15 13:33:00

GUATEMALA – Koning Juan Carlos is met applaus ontvangen in het Teatro Miguel Ángel Asturias waar Guatemala donderdag (lokale tijd) de nieuwe president Jimmy Morales in een bijzondere zitting van het parlement installeerde. De koning-emeritus vertegenwoordigde zijn zoon koning Felipe, die een persoonlijke felicitatie had gestuurd en Morales heeft uitgenodigd op bezoek te komen in Spanje.

Juan Carlos stuurde tijdens zijn regeringstijd troonopvolger Felipe altijd naar de inauguraties van Latijns-Amerikaanse presidenten. Op die manier had het koningshuis vanaf de eerste dag contact met de nieuwe staatshoofden, hetgeen goed van pas kwam bij de buitenlandse- en handelsrelaties van Spanje. Na de troonswisseling in 2014 zijn de rollen omgedraaid en vertegenwoordigt Juan Carlos zijn zoon bij de plechtigheden.

De koning-emeritus had donderdag ook een ontmoeting met een doorsnede van de Spaanse gemeenschap in Guatemela. Een dag eerder had hij al gesprekken gevoerd met de komende en uitgaande president en hen de persoonlijke boodschap van Felipe overhandigd.


Meer Spanje

In deze editie van Vorsten:

– Het warme nest van Kate: de Middletons

– Prinses Elisabeth op kamers

– Hoe zit het nu echt met Kroondomein Het Loo?

– Pieter van Vollenhoven schrijft over muziek