Baan prinses Cristina niet in gevaar

Vorsten

2016-02-03 12:25:00

Prinses Cristina hoeft zich de komende maanden tijdens het strafproces in Palma over één ding geen zorgen te maken: haar baan bij de Fundación La Caixa. Dat is de welzijnstak van de Spaanse Caixa bank. Cristina is directeur van de internationale afdeling. Ze verricht haar werkzaamheden sinds 2013 vanuit Genève, waar ook diverse VN-organisaties zijn gehuisvest waarmee het fonds samenwerkt.

La Caixa is de afgelopen maanden regelmatig gevraagd naar de relatie met de in opspraak geraakte prinses, zus van koning Felipe. Haar man Iñaki Urdangarín staat in Palma terecht voor een waslijst aan aanklachten, en ook Cristina zelf zit in het beklaagdenbankje, wegens het faciliteren van belastingontduiking door Iñaki. De vraag was of de associatie met de prinses het welvaartsfonds geen reputatieschade toebrengt.

Het antwoord was, zo meldde nieuwswebsite El Confidencial, dat de beschuldigingen aan het adres van Cristina geen relatie hebben met haar werkzaamheden voor de bank en het fonds. De directie zag daarom geen aanleiding om de verbintenis met de prinses te verbreken.


Meer Spanje