Cristina toch in beklaagdenbankje

Vorsten

2015-01-09 16:30:00

PALMA DE MALLORCA – De Spaanse prinses Cristina belandt toch in het beklaagdenbankje in de fraudezaak waarin ze met haar man Iñaki Urdangarin is verwikkeld. Onderzoeksrechter José Castro verwierp vrijdag het beroep dat haar advocaten onlangs hadden aangespannen.

De zus van koning Felipe van Spanje tekende vorig week beroep aan tegen een beslissing van de rechtbank van 22 december dat ze terecht moet staan in twee fraudezaken. De man van Cristina zou met een zakenpartner veel geld hebben opgestreken via hun stichting Nóos. Ze lieten de regeringen van de Balearen en Valencia te veel geld betalen voor niet of slechts gedeeltelijk uitgevoerde activiteiten. Het extra geld sluisden ze weg via bankrekeningen. Een daarvan stond ook op naam van Cristina.

Cristina’s advocaat Miquel Roca liet vrijdag in een reactie weten dat hij geen verdere juridische stappen zal nemen. Theoretisch gezien had hij nog in cassatie kunnen gaan bij een hogere gerechtsinstantie, maar volgens juridische experts had deze stap weinig kans van slagen. Roca vertelde journalisten dat zijn cliënt onschuldig is en dat ze nergens spijt van heeft.


Meer Spanje

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig