Cillissen ontmoet Felipe op eeuwfeest Valencia

Vorsten

15-07-2019 11:57:00

Een teamfoto met de koning erop hebben niet veel voetbalclubs in Spanje. Valencia CF kreeg het maandag voor elkaar toen Felipe langskwam voor het honderdjarig bestaan van de club.

Felipe verruilde het paleis maandagochtend voor een bezoek aan het stadion van Valencia. De voetbalminnende koning werd bij aankomst begroet door president Anil Murthy, waarna een korte stadiontour volgde. Op het hoogtepunt betrad Felipe zelf het veld waar spelers en staf op hem stonden te wachten.

Onder hen was ook de Nederlandse doelman Jasper Cillessen, die daarmee zijn tweede koning kon afstrepen. Eerder had hij al eens een ontmoeting met koning Willem-Alexander. Cillissen speelt pas sinds enkele weken voor Valencia.

Bokaal

Felipe kreeg op het veld een shirtje aangeboden met daarop zijn naam en rugnummer 100, waarna de officiële foto volgde. Het eeuwfeest van Valencia werd overigens al eerder gevierd. Op 18 maart 1919 werd de club opgericht. Sindsdien heeft de vereniging al 59 coaches versleten en 1126 spelers in dienst gehad.

Valencia luisterde het honderdjarig bestaan in mei op met de winst van de Spaanse beker Copa Del Rey. Felipe reikte de bokaal toen zelf uit.

Meer Spanje