Crematie Pilar de Borbón al donderdag

Vorsten

09-01-2020 14:24:55

Pilar de Borbón, de oudste zus van koning-emeritus Juan Carlos en tante van koning Felipe, wordt donderdag in besloten familiekring gecremeerd. Dat heeft haar familie bekendgemaakt. Op een later tijdstip worden de stoffelijke resten bijgezet in het graf van haar al in 1991 overleden echtgenoot Luis Gómez-Acebo op de begraafplaats San Isidro in de wijk Carabanchel in Madrid.

De Infanta, die woensdag op 83-jarige leeftijd overleed, wenste geen bijzetting in het Real Monasterio de San Lorenzo de Escorial, waar ze op grond van haar koninklijke afkomst wel recht had. In het door Filips II opgerichte klooster is de laatste rustplaats van de Spaanse koningen en hun familieleden. Volgens de familie zal in de kerk van het El Escorial op een nog nader te bepalen datum een uitvaartmis worden gehouden.

Prinses Pilar, onder meer voormalig lid van het Internationaal Olympisch Comité, is thuis opgebaard in een voor de gelegenheid ingerichte rouwkapel. Familie en vrienden zijn daar woensdag samengekomen om afscheid te nemen. Daaronder ook het regerende en het gepensioneerde koningspaar. Juan Carlos (82) had een nauwe band met zijn zus, die hem door dik en dun steunde.

Meer Spanje