Felipe beloont werk van journalisten

Vorsten

2016-07-13 15:07:00

De Spaanse koning Felipe begaf zich woensdagmiddag op het vroegere werkterrein van zijn echtgenote Letizia. De koning reikte in het Casa del Lector de jaarlijkse prijzen voor de journalistiek uit. Letizia was voor haar huwelijk televisiejournalist.

De koning sprak in zijn toespraak bij de uitreiking over de enorme veranderingen in de journalistiek, waardoor het werk niet altijd gemakkelijker is geworden en waardoor journalisten nu ook concurrentie hebben van hun eigen lezers of afnemers. Die beschikken via bijvoorbeeld sociale media over dezelfde communicatiemiddelen. Dat betekende een uitdaging voor journalisten, aldus de koning.

Het ging in Madrid om de 33e editie in de internationale ‘Koning van Spanje’ prijs en de 12e Don Quixote prijs voor journalistiek. De prijs wordt toegekend in verschillende categorieën, zoals radio, televisie en fotografie. In aanmerking komen journalisten die in het Spaans-Portugese taalgebied werken, in landen van de Latijns-Amerikaanse landengemeenschap (‘Comunidad Iberoamericana de Naciones’) en in landen waarmee Spanje nauwe historische en culturele banden onderhoudt.

De prijswinnaars kwamen dit keer uit Bolivia, Brazilië, Colombia, Peru, Portugal, Spanje en Uruguay. De ‘Don Quixote’ prijs was voor de schrijver Mario Vargas Llosa voor een artikel over Cusco.


Meer Spanje

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig