Felipe en Letizia bezoeken SOS Kinderdorpen

Vorsten

2020-06-19 15:40:21

De Spaanse koning en koningin hebben vrijdag een bezoek gebracht aan de SOS Kinderdorpen-organisatie in San Lorenzo de El Escorial. Felipe en Letizia kregen daar uitleg over hoe de organisatie werkt om hoogwaardige zorg in een gezinsomgeving te bieden aan kinderen die zelf geen gezin of huis meer hebben.

De voorzitter van de organisatie, Pedro Puig, vertelde de Spaanse vorst en vorstin dat SOS Kinderdorpen de kinderen als ze volwassen worden blijft steunen totdat ze volledig in de maatschappij zijn geïntegreerd.

Hij gaf ook aan dat de organisatie gezinnen in kwetsbare situaties ondersteunt en helpt om hun levensomstandigheden te verbeteren, zodat ze adequaat voor hun kinderen kunnen zorgen, waardoor gezinsscheiding wordt vermeden.

Felipe en Letizia gingen ook langs in de bibliotheek van het dorp, waar ze leerden over de voorbereidingen die worden getroffen voor het feest dat aan het einde van het jaar wordt gehouden. Tot slot liepen de koning en koningin via de sportvelden van het centrum nog langs een galerie waar tekeningen tentoongesteld werden over het leven in het dorp tijdens de lockdown. Ook kregen ze nog twee tekeningen van twee kinderen aangereikt.


Meer Spanje

– Koningspaar weer even op pad
– Het Duitse leven van de Thaise koning
– Elisabeths militaire training
– Wie zijn de Casiraghi’s?
– Vooruitblik: wanneer Charles koning wordt