Felipe en Letizia eren Cervantes

Vorsten

2016-03-04 15:08:00

Het Spaanse koningspaar eert vrijdag de grote schrijver Miguel de Cervantes. Het is vierhonderd jaar geleden dat Cervantes overleed en daarom organiseert de Spaanse nationale bibliotheek in Madrid een tentoonstelling over ‘het leven en de mythe van Cervantes’. Koning Felipe en koningin Letizia komen de expositie openen.

In de Sala Recoletos van de ‘Biblioteca Nacional de España’ zijn drie tentoonstellingen ingericht. Er wordt afzonderlijk aandacht besteed aan het leven en werken van Cervantes (1547-1616), aan de wijze waarop de schrijver-dichter door de jaren heen is geportretteerd en neergezet, en aan de mythevorming rond Cervantes door zijn bekendste werk ‘Don Quichot van La Mancha’.

Voor de Spaanse koning is het openen van de tentoonstelling zijn eerste en enige publieke optreden deze week. Felipe heeft vooral oog gehouden op de debatten in het parlement over de vorming van een nieuwe regering onder leiding van de socialistische voorman Pedro Sanchez. Die hoopt vrijdagavond voldoende te stemmen te krijgen om Spanje na elf weken een nieuw kabinet te geven.

Mocht Sanchez onvoldoende steun krijgen, dan is de koning weer aan zet. Hij moet een weg vinden uit de politieke impasse, waarbij geen enkele groepering in het parlement een meerderheid heeft en de belangrijkste partijen niet met elkaar in een coalitie willen.
Meer Spanje