Felipe en Letizia hebben cultureel avondje in Cuba

ANP

13-11-2019 08:21:00

De Spaanse koning Felipe en koningin Letizia hebben hun tweede dag in Cuba met een culturele noot afgesloten. Het koppel bezocht het Gran Teatro in Havana voor een dansvoorstelling en een fototentoonstelling. Felipe en Letizia werden vergezeld door onder anderen de Cubaanse vicepresident Roberto Morales Ojeda.

Het koningspaar genoot zichtbaar van de dansvoorstelling en klapte enthousiast mee. De dansers voerden een combinatie van klassiek ballet, moderne en volksdans op. Ook bezochten Felipe en Letizia een fototentoonstelling van het Spaanse persbureau EFE en luchtvaartmaatschappij Iberia Airlines. De kiekjes stonden in het teken van de relatie tussen Spanje en Cuba.

Het koppel arriveerde maandagavond in Cuba voor een vierdaags bezoek. Het is het eerste officiële bezoek van een Spaanse koning aan Cuba.

De aanleiding is de vijfhonderdste verjaardag van de stichting van het huidige Havana. De stad viert dat jubileum zaterdag op grootse wijze. Felipe en Letizia zijn dan echter alweer thuis omdat de koning de presidenten van Venezuela, Nicaragua en Rusland, die Cuba ook heeft uitgenodigd, wil ontlopen.

Meer Spanje