Felipe en Letizia hoppen door naar Balearen

Vorsten

25-06-2020 17:26:04

De Spaanse koning en koningin zijn in hun rondreis langs de Spaanse autonome gemeenschappen donderdag neergestreken op de Balearen. Daar keken zij hoe het herstel van de toeristische, economische en sociale activiteit verloopt na de coronacrisis.

Het bezoek van Felipe en Letizia begon in het Iberostar Cristina hotel op Mallorca. Het moederbedrijf van het hotel heeft een proefplan gelanceerd waarin gratis accommodatie wordt aangeboden aan werknemers en hun familieleden om de gezondheidsprotocollen te testen voor het hotel ook opengaat voor toeristen.

Verder had het Spaanse koningspaar een bijeenkomst met vertegenwoordigers van een organisatie die zich inzet tegen armoede en sociale uitsluiting. Felipe en Letizia leerden hier over de zorgen die de organisatie heeft over de economische en sociale gevolgen die de coronacrisis met zich meebrengt.

Tot slot waren de koning en koningin nog bij een bijeenkomst aanwezig waar de economische impact op de eilanden Mallorca en Menorca werd geanalyseerd.


Meer Spanje

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord