Felipe en Letizia naar Nationale Bibliotheek van Spanje

Vorsten

2020-06-04 16:24:22

Koning Felipe en koningin Letizia hebben donderdag de Permanente Commissie van de Koninklijke Raad van de Nationale Bibliotheek van Spanje voorgezeten. Dat gebeurde in de Nationale Bibliotheek in Madrid.

De bibliotheek is een van de belangrijkste culturele instellingen die op maandag 8 juni weer voor het publiek opengaat. Tijdens de zitting, waarbij ook onder anderen de minister van Cultuur en Sport en de directeur van de bibliotheek bij aanwezig waren, gaf Felipe een toespraak.

Volgens de koning heeft de bibliotheek zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot “een ontmoetingsplaats” voor de talen van Spanje. “Het is iets wat ons van fundamenteel belang lijkt, dus ik moedig u aan om hierin door te zetten en dit zelfs te versterken”, aldus Felipe.

De bibliotheek heeft zich op digitaal vlak ook ontwikkeld en kan bijvoorbeeld voor kennisgeving worden geraadpleegd door iedereen. De koning noemde die ontwikkeling, het vergemakkelijken van de toegang tot cultuur voor alle mensen, een van de “meest waardevolle inspanningen” van de bibliotheek.


Meer Spanje

– Koningspaar weer even op pad
– Het Duitse leven van de Thaise koning
– Elisabeths militaire training
– Wie zijn de Casiraghi’s?
– Vooruitblik: wanneer Charles koning wordt