Felipe en Letizia nemen kijkje bij cultureel centrum in Madrid

Vorsten

12-06-2020 18:38:41

Koning Felipe en koningin Letizia zijn vrijdag op bezoek geweest bij een cultureel centrum in Madrid. Het Centrum voor Hedendaagse Creaties is vanwege de coronacrisis de afgelopen maanden gesloten geweest, maar gaat aankomende maandag weer open.

Het koninklijke stel stond stil bij de levens van musicus Pau Donés en actrice Rosa María Sardá, die beiden dit jaar overleden. Tijdens het bezoek gingen de koning en koningin ook in gesprek met acteurs, choreografen, schrijvers en zelfs een goochelaar. De twee namen een kijkje in de verschillende gebouwen van het centrum, waar ze zagen wat het allemaal doet voor de culturele sector van Spanje. Zo doet het centrum onderzoek naar de ontwikkeling en innovatie van lezen.

Felipe en Letizia namen ook een kijkje bij de tentoonstelling die nu in het centrum plaatsvindt, Urban Fables. Architecten en artiesten presenteren daarin hun beeld van de stad Madrid en hoe het zich in de toekomst zal ontwikkelen. Het bezoek sloot af met een overleg tussen de koning, koningin en vertegenwoordigers van de culture sector.

Het centrum heeft een grote collectie die de Spaanse cinema, theaterkunsten, design en muziek beslaat. Het centrum heropent zijn tentoonstellingen weer in verschillende opslagplaatsen, zodat bezoekers weer verwelkomd kunnen worden met inachtneming van de coronamaatregelen.


Meer Spanje

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord