Felipe en Letizia nemen kijkje op Ibiza

Vorsten

17-08-2020 21:24:38

De Spaanse koning Felipe en koningin Letizia hebben tijdens hun werkvakantie een bezoek gebracht aan Ibiza. Het was hun laatste uitje van de korte vakantie.

Het koninklijk paar bezocht eerst de necropolis van Puig de Molins en het museum. Daarna was de gemeente San Antoni de Portmany de tweede stop. Daar liepen ze door enkele winkelstraten en namen de royals een kijkje bij de haven. Ze lieten zich informeren over het werk van vissers en de traditionele ambachten op het eiland.

Over publieke belangstelling hadden Felipe en Letizia niet te klagen. Er was veel publiek op de been en het paar werd enthousiast begroet. Volgens Spaanse media kreeg een man de lachers op zijn hand toen hij naar Felipe riep: “Verlaat ons niet!” Een sneer naar zijn vader, koning-emeritus Juan Carlos. Die verliet Spanje vanwege beschuldigingen van corruptie. Het is niet duidelijk of Felipe de kreet heeft gehoord.

Overigens viel het Spaanse media op dat Felipe tijdens het uitje ‘gewone’ sportschoenen droeg. Ook de witte kleding van het vorstenpaar viel op.


Meer Spanje

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.