Felipe en Letizia onaangekondigd naar Catalonië

Vorsten

2020-07-20 15:04:51

Koning Felipe en koningin Letizia van Spanje hebben maandag alsnog een bezoek gebracht aan Catalonië. Onaangekondigd verschenen ze bij het klooster van Poblet, bij het dorpje Vimbodi. Ze kregen daar gezelschap van minister van Volksgezondheid Salvador Illa.

In het klooster, dat sinds 1991 op de werelderfgoedlijst staat, spraken Felipe en Letizia onder meer met de aanwezige monniken. Ook tekenden ze het gastenboek.

Het is de eerste keer sinds november dat Felipe weer in Catalonië is. Het Spaanse koningspaar werd er eigenlijk vrijdag al verwacht. Felipe en Letizia zijn bezig aan een tournee langs zestien van de zeventien autonome regio’s en volgens eerdere berichten, die overigens nooit door het paleis zijn bevestigd, zou Catalonië aan de beurt zijn. In plaats daarvan brachten ze een bezoek aan Baskenland.

Een bezoek aan Catalonië gaat nooit in stilte voorbij omdat de Catalanen naar zelfstandigheid streven en overwegend republikeins zijn. Met betogingen werd het de koning met enige regelmaat duidelijk gemaakt dat hij niet welkom is.


Meer Spanje

– Koningspaar weer even op pad
– Het Duitse leven van de Thaise koning
– Elisabeths militaire training
– Wie zijn de Casiraghi’s?
– Vooruitblik: wanneer Charles koning wordt