Felipe en Letizia vergaderen met denktank over coronapandemie

Vorsten

25-05-2020 15:40:55

Koning Felipe en koningin Letizia van Spanje hebben maandag een sessie bijgewoond het Elcano Royal Institute, een Spaanse denktank. Tijdens de bijeenkomst stond de wereldwijde impact van het coronavirus centraal.

De stichting, opgericht door verschillende ministeries en waar de koning erevoorzitter van is, had de wetenschappelijke raad bijeengeroepen voor een analyse van de gezondheidscrisis in Europa, Azië, Afrika en Amerika. Bij de sessie waren naast Felipe en Letizia ook de minister van Wetenschap en Innovatie, Pedro Duque, en de directeur van het Elcano Royal Institute fysiek aanwezig.

Via een videoverbinding belden er vervolgens leden van de wetenschappelijke raad van de stichting en experts op verschillende geopolitieke vlakken in. Omdat het ging over de internationale crisis waren er vanuit elk continent experts opgetrommeld.

Het Elcano Royal Institute, opgericht in 2001, wordt gevormd door adviseurs en wetenschappers die bepaalde problemen op Spaans en wereldwijd niveau onderzoeken. Logischerwijs ligt de focus van de stichting op dit moment op de coronapandemie.


Meer Spanje

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord