Felipe en Letizia voor het eerst op staatsbezoek in Andorra

Vorsten

2021-03-25 13:45:55

Felipe en Letizia zijn donderdag aangekomen in Andorra voor een staatsbezoek. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat het Spaanse koningspaar het dwergstaatje aandoet. Het bezoek van de vorst en vorstin is bedoeld om de bilaterale betrekkingen tussen beide landen onder de aandacht te brengen en te versterken.

Samen met de minister van Buitenlandse Zaken, Europese Unie en Samenwerking, Arancha González Laya, zijn Felipe en Letizia donderdag en vrijdag in Andorra. Tijdens hun reis ontmoeten zij de Andorrese autoriteiten en leren ze over onder meer het onderwijssysteem en het culturele erfgoed van Andorra. Donderdag ontmoetten ze de aartsbisschop van Urgell, Joan Enric Vives, en de Franse vertegenwoordiger Patrice Strzoda. Het bisdom en Frankrijk delen het symbolische leiderschap van Andorra.

Het bezoek maakt deel uit van de 28e Ibero-Amerikaanse top van staatshoofden en regeringsleiders van Spanje, Portugal en alle voorheen gekoloniseerde gebieden in Midden-Amerika. Felipe zal ook aanwezig zijn op de vergadering die op 21 april plaatsheeft.


Meer Spanje