Spaans koningspaar reist af naar Luxemburg

Vorsten

2014-11-05 16:48:00

LUXEMBURG – Het Spaanse koningspaar wordt op 11 november voor een kennismakingsbezoek verwacht in Luxemburg. Dat heeft het Luxemburgse hof bekendgemaakt. Een dag later gaan koning Felipe VI en koningin Letizia op visite in Brussel.

Het programma van het bezoek volgt in grote lijnen dat van de eerdere kennismakingsbezoeken die de nieuwbakken koningen Willem-Alexander, Filip en Felipe de afgelopen jaren overal in Europa hebben afgelegd. Er zijn drie vaste elementen: kennismaken met collega-staatshoofd, met premier en parlement.

Zo deed Willem-Alexander het in Madrid en Felipe op zijn beurt in Den Haag, en zo ziet ook het programma van het Spaanse kennismakingsbezoek aan Luxemburg eruit. De ontvangst vindt plaats voor het paleis, waar erfgroothertog Guillaume zijn recentelijk aan haar knie geopereerde moeder vervangt.

In het paleis is groothertogin Maria Teresa wel van de partij, en voegt ook Guillaume’s echtgenote Stéphanie zich bij het gezelschap voor een privélunch. Daarna heeft Felipe ontvangsten met de Luxemburgse parlementsvoorzitter Bartolomeo en met premier Bettel.


Meer Spanje

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig