Felipe naar Uruguay voor installatie nieuwe president

Vorsten

28-02-2020 13:09:21

De Spaanse koning Felipe wordt vrijdagavond (lokale tijd) verwacht in Montevideo, de hoofdstad van Uruguay. Hij reist naar het tussen Brazilië en Argentinië ingeklemde Zuid-Amerikaanse land voor de installatie van de nieuwe president Luis Lacalle Pou. Die plechtigheid vindt zondag plaats in het parlement, het Palacio Legislativo.

Felipe heeft als troonopvolger en vertegenwoordiger van zijn vader koning Juan Carlos tientallen presidentiële inauguraties bijgewoond. Na zijn aantreden als koning in 2014 werd die taak enige tijd uitbesteed aan de teruggetreden koning, maar nu die zich uit het openbare leven heeft teruggetrokken, maakt Felipe waar mogelijk weer zelf tijd vrij om de eedafleggingen bij te wonen. Zo was hij in december 2018 in Mexico en in juni 2019 in Panama.

Tijdens zijn verblijf in Montevideo heeft de Spaanse koning zaterdag ontmoetingen met de nieuwe president en met diens voorganger, Tabaré Vázquez. Ook treft hij in de residentie van de Spaanse ambassadeur een vertegenwoordiging van de Spaanse gemeenschap in Uruguay. Zondag staan er naast het bijwonen van de installatie van Lacalle Pou ook gesprekken met de aanwezige presidenten van Chili en Colombia op de agenda.


Meer Spanje

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.