Felipe neemt defilé af op Spaanse nationale feestdag

Vorsten

12-10-2021 13:53:46

Koning Felipe heeft dinsdag in Madrid een militair defilé afgenomen ter gelegenheid van de ‘Fiesta Nacional’, de nationale feestdag van Spanje. De Spaanse koning nam samen met zijn vrouw koningin Letizia en hun dochter Sofia plaats op de eretribune langs de Paseo de la Castellana.

Aan de parade deden zo’n 2500 leden van het leger en de marine mee. Ook reden er meer dan 110 voertuigen door de straten en vlogen 68 vliegtuigen en helikopters over. Na het defilé vertrok het gezelschap naar het Koninklijk Paleis, waar verschillende hoogwaardigheidsbekleders werden ontvangen voor een receptie.

Op de ‘Fiesta Nacional’ viert Spanje traditiegetrouw de aankomst van Christoffel Columbus op het Amerikaanse continent, die destijds dacht dat hij in Azië was aangekomen. Meest kenmerkend voor de feestdag is de grote militaire parade. Vorig jaar vond de parade niet plaats vanwege de coronacrisis. In plaats daarvan werd toen een kleine ceremonie op het voorplein van het Koninklijk Paleis gehouden.

De oudste dochter van Felipe en Letizia, prinses Leonor, was niet bij de feestelijkheden aanwezig. Zij zit momenteel nog in Wales voor haar studie. Leonor volgt dezelfde opleiding als prinses Alexia.


Meer Spanje