Felipe ontmoet parlementsvoorzitter weer

Vorsten

2016-01-25 19:43:00

MADRID – Koning Felipe doet deze week een nieuwe poging een nieuwe regering van Spanje te vormen. Hiervoor ontvangt hij vanaf woensdag opnieuw een groot aantal politieke leiders van de verschillende partijen. Maandag begon hij met Patxi López, sinds kort de voorzitter van het parlement.

Felipe is nog steeds op zoek naar een meerderheid voor een regering. Hij begint daarom aan een tweede consultatieronde, nadat de Spaanse premier Mariano Rajoy afgelopen vrijdag zijn opdracht om een regering te vormen teruggaf aan de Spaanse koning.

Rajoy’s partij PP won weliswaar in december opnieuw de verkiezingen, maar verloor wel de absolute meerderheid. De premier probeerde desondanks een regering te vormen, maar stuitte bij de andere partijen op gebrek aan steun.

De Spaanse koning raadpleegt deze dagen opnieuw de partijen in het parlement. Patxi zei na afloop van zijn onderhoud met de Spaanse vorst in het Zarzuela paleis dat de nieuwe ronde van overleg met veertien politieke leiders een aantal dagen in beslag zal nemen.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.


Meer Spanje

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig