Felipe ontvangt president van Estland

Vorsten

2021-03-08 17:42:25

De Spaanse koning Felipe heeft maandag op het Zarzuelapaleis in Madrid de president van Estland, Kersti Kaljulaid, over de vloer gehad. Kaljulaid ging bij Felipe langs als onderdeel van haar werkbezoek aan Spanje.

De Estse president werd vergezeld door de minister van Buitenlandse Zaken, Europese Unie en Samenwerking, de ambassadeurs van Spanje en Estland en de adviseur buitenlands beleid van de president.

Tijdens het overleg bespraken Felipe en de president van Estland onder meer belangrijke kwesties op het gebied van buitenlands beleid, veiligheid en digitalisering, iets waar Estland zich door zijn hoge ontwikkelingsniveau in onderscheidt ten opzichte van andere landen. Na de ontmoeting met de koning, werd de president en haar gezelschap een lunch aangeboden.

Het werkbezoek van Kaljulaid staat ook in het teken van het 100-jarig bestaan van de diplomatieke betrekkingen tussen Estland en Spanje. Als onderdeel daarvan gaat Kaljulaid ook naar een evenement van het Real Instituto Elcano, een denktank waar kennis over de internationale betrekkingen en relaties van Spanje worden gepromoot. Felipe is erevoorzitter van de denktank.


Meer Spanje