Felipe prijst inspanningen zelfstandigen in coronacrisis

Vorsten

13-10-2020 15:13:52

Koning Felipe van Spanje heeft dinsdag het belang van zelfstandigen onderstreept. Zeker in tijden van crisis is hun sleutelrol belangrijker dan ooit, stelde hij in een speech tijdens de uitreiking van de Premios Autónomo del Año in Madrid.

“Spanje heeft u meer dan ooit nodig. Uw inspanningen maken deel uit van het hart van onze samenleving”, aldus Felipe, die daarvoor zijn dank overbracht. De koning herinnerde zijn toehoorders er onder meer aan dat zelfstandigen zo’n 18 procent van het bruto binnenlands product vertegenwoordigen en “essentieel” zijn voor het scheppen van werkgelegenheid.

Volgens de vorst hebben zelfstandigen altijd al een belangrijke rol gespeeld in de Spaanse economie. “En het is zeker dat ze dat zullen blijven doen in het huidige proces van herstel”, zei de koning, die de coronacrisis “de grootste crisis in de recente geschiedenis” noemde.


Meer Spanje

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.