Felipe: Spanje komt crisis te boven met solidariteit en innovatie

Vorsten

18-05-2020 21:48:10

Spanje overwint de coronacrisis dankzij saamhorigheid en vernieuwing. Daarvan is koning Felipe overtuigd, zo zei hij maandag bij de presentatie van het jaarverslag van de stichting COTEC.

“Ik weet zeker dat we de uitdaging waar we nu voor staan in solidariteit zullen overwinnen”, sprak Felipe. Naast saamhorigheid is innovatie volgens de koning belangrijker dan ooit. “De huidige pandemie en de gevolgen daarvan maken het nog duidelijker dat wetenschap en innovatie van fundamenteel belang zijn om het hoofd te bieden aan mondiale crises en grote maatschappelijke uitdagingen.”

Felipe en zijn vrouw Letizia werken tijdens de coronacrisis veel vanuit huis, maar verlieten hun paleis voor de presentatie van het jaarverslag van COTEC. De stichting maakt zich sinds de oprichting in de jaren negentig hard voor de ontwikkeling van Spanje door technologische innovatie in het bedrijfsleven en de samenleving te bevorderen.

In zijn afsluitende speech deed Felipe een oproep aan alle Spanjaarden. “We hebben veel mensen verloren, veel geleden of lijden nog en we hebben veel verloren van wat we de afgelopen jaren hebben opgebouwd.” Spanje is hard getroffen door de coronacrisis. Tot nu toe stierven bijna 28.000 Spanjaarden aan het longvirus en de economie kreeg flinke klappen. “In de toekomst zullen we moeten blijven bouwen”, voorspelde Felipe. “Dat zullen we moeten doen met intelligentie, vrijgevigheid en wederom met veel inspanning en opoffering. We moeten denken aan de volgende generaties. Voor ons land en de toekomst.”


Meer Spanje

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.