Felipe spreekt met autoriteiten Mallorca

Vorsten

30-07-2016 11:34:00

Mallorca

De Spaanse koning Felipe gebruikt zijn korte verblijf op het Balearen-eiland Mallorca voor ontmoetingen met de regionale en plaatselijke autoriteiten. In het Almudaina paleis heeft hij maandag vier ontvangsten, zo maakte het Spaanse hof bekend.

Achtereenvolgens komen Francina Armengol i Socías (president van het eilandbestuur), María Consuelo Huertas i Calatayud (parlementsvoorzitter), José Hila Vargas (burgemeester van Palma) en Miquel Ensenyat Riutort (voorzitter van de gemeenteraad) langs bij de koning.

Aan de orde komt ongetwijfeld de openstelling na de zomer van een deel van de tuin van de koninklijke vakantieresidentie Marivent. Het eilandbestuur heeft daar vorig jaar op aangedrongen. Felipe ging akkoord, mits de veiligheidsdiensten en Patrimonio Nacional er mee instemden.

De openstelling geldt niet in de maanden juli en augustus wanneer de koninklijke familie doorgaans op Mallorca verblijft.

Felipe is dit weekeinde op Mallorca voor de viering van de tachtigste verjaardag van zijn tante Infanta Pilar, de oudste zus van zijn vader koning Juan Carlos.

Meer Spanje