Felipe videobelt met astronaut in ISS

Vorsten

09-06-2020 20:20:21

De Spaanse koning Felipe heeft dinsdag gesproken met de Amerikaanse astronaut Chris Cassidy, die momenteel in het internationale ruimtestation ISS verblijft. Het Spaanse koningshuis deelde het videogesprek, dat volledig in het Engels werd gevoerd, op zijn YouTube-kanaal.

“Koning, ik hoor u luid en duidelijk, welkom in het internationale ruimtestation”, luidde de begroeting van de astronaut. Het gesprek vond plaats naar aanleiding van het plaatsen van een geavanceerde camera op het ruimtestation. De camera werd ontwikkeld door het Spaanse bedrijf Satlantis.

“Het is me een genoegen om met je te kunnen praten op dit spannende moment”, aldus Felipe. De koning herinnert zich in het gesprek dat hij maar een keer eerder contact heeft gehad met ISS, zo’n 17 jaar geleden. Tijdens het gesprek sprak Felipe zijn lof uit voor de intensieve samenwerking tussen de landen. Volgens Felipe is het een eer dat Spanje deel kon uitmaken van het project.

Aan het einde van het gesprek deelde de koning nog een boodschap voor de bemanning van het ruimtestation. “Groeten aan alle crewmembers, ik wens jullie het beste. Veel succes op jullie missie en hopelijk zijn jullie snel weer thuis.”


Meer Spanje

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.