Grootmoeder koningin Letizia overleden

Vorsten

2021-07-28 00:09:46

Menchu Álvarez del Valle is op 93-jarige leeftijd overleden. Ze was de grootmoeder van de Spaanse koningin Letizia en overgrootoma van de prinsessen Leonor en Sofia maar verwierf ook bekendheid als radiojournalist.

Letizia had een hechte band met haar oma en trad ook in haar voetsporen als journalist. Letizia was voor haar huwelijk met koning Felipe onder meer actief bij de Spaanse omroep TVE en CNN terwijl Álvarez del Valle jarenlang de stem was van onder meer Radio Asturias en Radio Nacional de España.

De band tussen de twee werd ook duidelijk tijdens de bruiloft tussen Felipe en Letizia toen Álvarez del Valle een van de sprekers was. Volgens Spaanse media had ze ook goed contact met Leonor en Sofia. Álvarez del Valle liet zich door de jaren heen ook op verschillende familieaangelegenheden zien, zoals in mei 2017 toen ze haar eerste communie deed. Dat was ook de laatste keer dat ze in het openbaar trad.

Het Spaanse hof heeft nog niet gereageerd op het overlijden van Álvarez del Valle. Koning Felipe zit momenteel enkele dagen in Peru.


Meer Spanje

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig