Iñaki Urdagarin in gevangenis in quarantaine

Vorsten

18-12-2020 19:54:00

Iñaki Urdangarin, de echtgenoot van de Spaanse prinses Cristina en zwager van koning Felipe, is in de gevangenis van Brieva in quarantaine geplaatst. Dit omdat een van de gevangenismedewerkers positief heeft getest voor het coronavirus. Dat berichten Spaanse media vrijdag.

Eerder in de week was opgevallen dat Iñaki niet in Madrid was verschenen, waar hij vrijwilligerswerk mag verrichten bij het tehuis voor mensen met een geestelijke beperking, Don Orione. Dat leidde tot vragen in de media die het komen en gaan van de voormalige Olympische handballer scherp in de gaten houden.

Iñaki Urdangarin zit sinds juni 2018 in de gevangenis voor onder meer belastingontduiking, witwassen en fraude. Hij koos zelf voor de vrouwengevangenis van Brieva, waar hij als enige man is afgeschermd van de andere gevangenen en minder gevaar loopt dan in een andere penitentiaire inrichting.

Vanwege de coronapandemie en alle beperkende maatregelen in het zwaar getroffen Spanje, heeft Iñaki dit jaar meer tijd in de gevangenis doorgebracht dan hem lief is. Zijn vrijwilligerswerk kwam maandenlang te vervallen. Vraag is nu of hij bijzonder verlof krijgt om net als vorig jaar de kerst door te brengen met zijn vrouw en kinderen, bij zijn familie in Vitoria.


Meer Spanje

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.