Juan Carlos aan de slag in Washington

Vorsten

2015-03-04 12:55:00

WASHINGTON – De Spaanse koning Juan Carlos is zondag vanuit Uruguay doorgereisd naar de Verenigde Staten waar hij een aantal openbare optredens afwerkt. Zo heeft Juan Carlos woensdag in Washington een lunch met Luis Alberto Moreno, de president van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank.

Deze bank is in 1959 opgericht met als missie de economische en sociale, individuele en collectieve ontwikkeling van de lidstaten te bevorderen. De twee belangrijkste doelstellingen zijn duurzame economische groei en armoedebestrijding, samen met de bevordering van sociale rechtvaardigheid. Moreno staat sinds 2005 aan het hoofd van de bank.

De koning was dinsdagavond in het Kennedy Center in de Amerikaanse hoofdstad voor de opening van het internationale festival “Iberian Suite: Global Arts Remix”, waarin diversiteit en creativiteit van de Spaanse en Portugese culturen en hun invloed in de wereld worden uitgelicht. De koning woonde een muzikale voorstelling bij en zat aan bij een feestelijk diner, waar hij herinneringen ophaalde aan zijn staatsbezoek aan de Verenigde Staten in 1976.

Juan Carlos was het afgelopen weekeinde namens zijn zoon koning Felipe in Uruguay, waar hij samen met onder meer de Arubaanse premier Mike Eman de installatie bijwoonde van de nieuwe president Tabaré Vázquez.


Meer Spanje

In deze editie van Vorsten:

– Het warme nest van Kate: de Middletons

– Prinses Elisabeth op kamers

– Hoe zit het nu echt met Kroondomein Het Loo?

– Pieter van Vollenhoven schrijft over muziek