Juan Carlos en Sofia even weer samen

Vorsten

2016-04-30 10:55:00

Koning-emeritus Juan Carlos van Spanje en zijn vrouw koningin Sofia zijn zaterdag voor het eerst sinds april 2014, toen Juan Carlos nog regeerde, samen in het buitenland. Dat stelt het Spaanse dagblad El Pais vast. Aanleiding is het verjaardagsfeest voor de Zweedse koning Carl XVI Gustaf.

De laatste gezamenlijke reis van het koningspaar was naar het Vaticaan, voor de canonisatie van de pausen Johannes XXIII en Johannes Paulus II. Twee maanden later kondigde Juan Carlos zijn aftreden aan en sindsdien leiden koning en koningin nog nadrukkelijker gescheiden levens. Het laatste gezamenlijke optreden in Spanje was bij een sportgala in november, samen met koning Felipe en koningin Letizia.

De koning-emeritus, zoals Spaanse media Juan Carlos aanduiden om het verschil duidelijk te maken met zijn nu regerende zoon, is grotendeels uit het openbare leven verdwenen, in tegenstelling tot koningin Sofia die nog regelmatig activiteiten heeft.

Juan Carlos (78) en Sofia (77), die in Stockholm onder meer samen met prinses Beatrix het feestprogramma volgden, missen zaterdagavond het galadiner in het Koninklijk Paleis.


Meer Spanje

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig