Juan Carlos ontloopt de familie

Vorsten

04-01-2016 20:48:00

MADRID – De afgetreden Spaanse koning Juan Carlos heeft de jaarwisseling voor het tweede achtereenvolgende jaar doorgebracht in Los Angeles. Dat meldden Spaanse media maandag aan de vooravond van de 78e verjaardag van Juan Carlos. ‘Ver van familie, maar met goede vrienden’, aldus Vantitas op de website.

De koning trekt sinds zijn terugtreden in 2014 zijn eigen plan. Een enkele keer wordt hij door zijn zoon en opvolger koning Felipe nog gevraagd om in Latijns-Amerika een inauguratie van een president bij te wonen, zoals eind vorig jaar in Argentinië, maar verder geniet Juan Carlos vooral van zijn vrijheid.

Koningin Sofia komt in dat leven niet voor en ook het contact met zijn drie kinderen is minimaal, aldus intimi. “De koning gaat expres op vakantie als er familiefeesten aankomen zodat hij geen tafel hoeft te delen met Sofia”, merkte El Mundo maandag op. Zijn 78e verjaardag zal dan ook aan de Spanjaarden ongemerkt voorbij gaan, anders bijvoorbeeld dan zijn 75e toen Juan Carlos nog verkondigde niet aan aftreden te denken.


Meer Spanje

In deze editie van Vorsten:

 

– 39 pagina’s over Amalia!
– Prinsessen en hun eerste diadeem
– Staatsbezoek Noorwegen: vrienden onder elkaar
– Royals op Griekse bruiloft