Koning Felipe bedankt strijdkrachten voor inzet

Vorsten

2020-01-06 14:31:14

De Spaanse koning Felipe is trots op zijn strijdkrachten. Dat zei hij maandag in zijn toespraak tijdens de jaarlijkse viering van Pascua Militar, waarbij de landmacht, de luchtmacht, de marine en de Guardia Civil worden geëerd in het koninklijk paleis in Madrid.

Felipe, die werd bijgestaan door zijn vrouw koningin Letizia, bedankte de strijdkrachten voor hun tomeloze “loyaliteit en toewijding”. “Die zijn fundamenteel geweest in de ontwikkeling van ons land.”

Voor de viering waren tal van vertegenwoordigers van de landmacht, de luchtmacht, de marine en de Guardia Civil uitgenodigd. Ook onder anderen premier Pedro Sánchez, minister van Defensie Margarita Robles en minister van Binnenlandse Zaken Fernando Grande-Marlaska waren aanwezig.

Het Pascua Militar, letterlijk militair Pasen, is een militaire traditie die teruggaat tot de achttiende eeuw toen koning Carlos III festiviteiten verordonneerde voor de strijdkrachten die net succesvol slag hadden geleverd met de Britten. Elk jaar worden de strijdkrachten op 6 januari in het zonnetje gezet op het paleis.


Meer Spanje

– Koningspaar weer even op pad
– Het Duitse leven van de Thaise koning
– Elisabeths militaire training
– Wie zijn de Casiraghi’s?
– Vooruitblik: wanneer Charles koning wordt