Koning Felipe blijft komende dagen binnen vanwege sneeuw

Vorsten

10-01-2021 15:45:04

Het Spaanse koningshuis heeft de agenda voor de komende twee dagen leeggemaakt in verband met het winterse noodweer dat de afgelopen dagen met name Madrid heeft getroffen. Koning Felipe heeft woensdag pas weer de eerste afspraak, wanneer hij de elfde editie van de Spaanse Investeerders Dag opent.

Koning Felipe en koningin Letizia hadden dit weekeinde al via sociale media van zich laten horen door hun verdriet uit te spreken over de vier slachtoffers die door de winterstorm Filomena zijn gevallen. Ze staan in contact met de nationale, regionale en lokale autoriteiten, en maken zich zorgen over de mensen die door de storm zijn getroffen. Ook vroegen ze iedereen om uiterst voorzichtig te zijn vanwege de risico’s van ophoping van ijs en sneeuw.

Madrid heeft in vijftig jaar niet zoveel sneeuw gehad, maar de sneeuwval en temperaturen ver onder nul treffen vrijwel heel Spanje. In 45 van de vijftig provincies van het land heerst dit weekeinde bitterkoud winterweer, zelfs in de Noord-Afrikaanse exclave Ceuta aan Middellandse Zeekust. De kou is nog lang niet over, want meteorologen voorzien een week met vaak temperaturen tot -10 graden.


Meer Spanje

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.