Koning Felipe houdt toespraak over zwaar getroffen toerisme

Vorsten

11-06-2020 16:24:12

Koning Felipe van Spanje heeft donderdag een toespraak gehouden als voorzitter van een plenaire commissie die de toeristische sector moet versterken.

De koning deed dat tijdens een videoconferentie vanuit het ministerie van Industrie, Handel en Toerisme. Hij benadrukte het belang van het project voor het herstel van de Spaanse toerisme-industrie, die zwaar is getroffen door de coronacrisis. Volgens Felipe moet Spanje op de crisis reageren met inzet van het beste beleid, maar hij onderstreepte ook de kans voor het hervormen van de sector op het gebied van zowel duurzaamheid als digitalisering.

Hij benoemde verder dat het vanuit sociaaleconomisch perspectief noodzakelijk is om de toerisme-industrie weer op te starten, maar dat dat wel moet gebeuren met de “grootste veiligheidsgaranties”. De koning moedigt de sector aan vertrouwen in zichzelf te hebben, omdat Spanje volgens hem een van de meest geavanceerde toeristische sectoren ter wereld heeft.


Meer Spanje

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.