Koning Felipe naar Spaanse bekerfinale

Vorsten

22-05-2016 06:33:00

De sportgekke koning Felipe van Spanje woont zondag de finale om de Spaanse beker bij. Felipe reikt na afloop van de wedstrijd tussen Barcelona en Sevilla de Copa del Rey uit, de Koningsbeker.

De wedstrijd in het Estadio Vicente Calderón, het thuisstadion van Atlético Madrid, vindt overigens plaats op de trouwdag van Felipe. Het is zondag precies twaalf jaar geleden dat Felipe zijn jawoord gaf aan koningin Letizia.

De wedstrijd is politiek beladen, fans van FC Barcelona mogen van de Madrileense rechter met Catalaanse separatistenvlaggen zwaaien. Bij voorgaande edities van de bekerfinale werd de koning geconfronteerd met snerpende fluitconcerten bij zijn binnenkomst en het spelen van het volkslied.

Felipe heeft de voetbalduels tegenwoordig voor het uitkiezen. In de halve finales van de Champions League woonde hij beide thuiswedstrijden bij van Real en Atlético Madrid. Zijn oudste dochter Leonor nam hij mee naar het duel tussen Atlético en Bayern München, daarna mocht dochter Sofía met haar vader mee naar de uiteindelijk door Real Madrid gewonnen wedstrijd tegen Manchester City.

Felipe gaat op 28 mei naar Milaan naar de eindstrijd van de Champions League tussen Real Madrid en Atlético Madrid .

Meer Spanje