Koning Felipe neemt kijkje in noodhospitaal Madrid

Vorsten

2020-03-26 15:07:50

Koning Felipe van Spanje heeft donderdag een bezoek gebracht aan een noodhospitaal in Madrid, de Spaanse coronabrandhaard. Voor de koning was het de eerste keer sinds de strenge coronamaatregelen in zijn land dat hij het paleis verliet, melden Spaanse media.

Evenementencomplex Ifema is deze week in razend tempo omgebouwd tot het grootste ziekenhuis van Spanje. Er is ruimte voor 5500 bedden. Voordat de eerste coronapatiënten er worden behandeld, nam Felipe een kijkje in het noodhospitaal. De koning, gewapend met een mondkapje en handschoenen, kreeg uitleg over de inrichting van het hospitaal en sprak enkele medewerkers.

Spanje is zwaar getroffen door het coronavirus. In het land vielen bijna 3500 doden, meer dan in China waar de virusuitbraak begon. Ruim 47.000 mensen zijn besmet. “Dit virus zal ons niet verslaan”, zei Felipe vorige week een toespraak tot het volk. “We worden geconfronteerd met een nieuwe en andere, ongekende, zeer ernstige crisis die onze gezondheid in alle uithoeken van Spanje in gevaar brengt. Maar het is ook een crisis die we bestrijden en die we zullen overwinnen.”


Meer Spanje

Nieuw, van de makers van Vorsten: Máxima. Een maar liefst 180 pagina’s dikke speciale editie over alles wat u wilt weten over onze koningin.