Koning Felipe noemt enorm noodhospitaal plek van hoop

Vorsten

2020-03-26 19:06:17

De Spaanse koning Felipe was donderdag diep onder de indruk van het noodhospitaal dat in no time in Madrid is ingericht. Een evenementencomplex in de Spaanse hoofdstad is omgebouwd tot ziekenhuis waar ruimte is voor 5500 bedden. “Dit is een plek van hoop”, zei Felipe tijdens zijn bezoek, dat plaatsvond voordat de eerste coronapatiënten arriveren.

“Het is buitengewoon”, concludeerde de Spaanse koning al voor de rondleiding. In een korte toespraak zei hij tegen het personeel dat het noodhospitaal “echt een symbool is van wat we kunnen bereiken met samenwerking”. Het enorme noodhospitaal, in een klap het grootste ziekenhuis van Spanje, kwam binnen een etmaal tot stand. “Dit ziekenhuis zal de geschiedenis in gaan”, voorspelde Felipe. “We zullen ons allemaal de beelden herinneren en het zien als een voorbeeld van inspanning en opoffering.”

De koning, die voor het bezoek aan het noodhospitaal voor het eerst in dagen zijn paleis uitkwam, riep de Spanjaarden vorige week in een toespraak al op samen te strijden tegen het coronavirus. Die boodschap herhaalde hij tijdens het verrassingsbezoek. Ook noemde Felipe de wereldwijde coronacrisis “een zeer dramatische tijd”. “Misschien wel de ergste van onze tijd.”


Meer Spanje

tijdelijk Gratis verzending

Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!