Koning Felipe viert ‘Pasqua Militar’

Vorsten

06-01-2016 17:08:00

MADRID – De Spaanse koning Felipe heeft woensdag, de feestdag van Driekoningen, in het Koninklijk Paleis in Madrid de Spaanse strijdkrachten toegesproken ter gelegenheid van het zogenoemde ‘Pasqua Militar’. In zijn toespraak dankte hij de militairen – mannen en vrouwen – die ver van huis en haard de ‘belangen van Spanje ver buiten onze grenzen verdedigen’.

Het Pasqua Militair is een aloude militaire traditie, die teruggaat tot de achttiende eeuw toen koning Carlos III festiviteiten verordonneerde voor de strijdkrachten die net succesvol slag hadden geleverd met de Britten. Ook koningin Letizia was bij de plechtigheid aanwezig.

In het paleis werden vertegenwoordigers van leger, luchtmacht, marine en Guardia Civil ontvangen, en sprak Felipe als opperbevelhebber van de strijdkrachten. Hij zei dat wanneer ‘onze rechten en vrijheden worden aangevallen’ gerekend kan worden op een gepaste (militaire) reactie. “Het waarborgen van de vrijheid en de rechten van de burgers is een vereiste en een verantwoordelijkheid van onze rechtsstaat”, aldus de koning.


Meer Spanje

In deze editie van Vorsten:

 

– 39 pagina’s over Amalia!
– Prinsessen en hun eerste diadeem
– Staatsbezoek Noorwegen: vrienden onder elkaar
– Royals op Griekse bruiloft