Juan Carlos vertegenwoordigt Felipe in Uruguay

Vorsten

28-02-2015 11:17:00

MONTEVIDEO – Koning Juan Carlos is dit weekeinde als vertegenwoordiger van zijn zoon koning Felipe VI in Uruguay voor de inauguratie van president Tabaré Ramón Vázquez Rosas. Het is de tweede keer sinds de troonswisseling in 2014 dat Juan Carlos in Latijns-Amerika de eedaflegging van een president bijwoont. Eerder ging hij al naar Colombia, voor de installatie van José Manuel Santos Calderón.

Koning Juan Carlos vaardigde altijd zijn zoon af naar de plechtigheden overzee. Felipe kende bij zijn aantreden dan ook alle Latijns-Amerikaanse presidenten. Als staatshoofd kan hij de oversteek minder gemakkelijk maken, vandaar dat vader en zoon stuivertje hebben gewisseld.

Juan Carlos heeft zaterdag een eerste ontmoeting met de nieuwe president die zondag wordt beëdigd op het Onafhankelijkheidsplein in Montevideo. Aansluitend ontvangt de koning een vertegenwoordiging van de Spaanse gemeenschap in het land op de ambassade. Zondag heeft Juan Carlos na de plechtigheid ook nog een onderhoud met de vertrekkende president José Alberto Mujica.


Meer Spanje

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.