Koningin Sofia vergadert met alzheimerconfederatie

Vorsten

10-12-2020 19:53:41

De Spaanse koningin Sofia heeft donderdag deelgenomen aan een videovergadering met vertegenwoordigers van de raad van bestuur van de Spaanse alzheimerconfederatie CEAFA. De moeder van koning Felipe is erevoorzitter van de ‘Confederación Española de Alzheimer’. Aan de beraadslaging namen ook vertegenwoordigers uit de negentien autonome regio’s en steden deel.

Tijdens de virtuele bijeenkomst werd allereerst teruggekeken op de dertig jaar dat de confederatie bestaat. Koningin Sofia dankte voor het “lovenswaardige werk dat de afgelopen drie decennia door de confederatie is verricht ten behoeve van mensen die getroffen zijn door de ziekte van Alzheimer”. De inzet werd het afgelopen jaar nog belangrijker aldus de koningin, omdat ook het coronavirus veel alzheimer-patiënten “op zo’n wrede manier heeft getroffen”.

De president van CEAFA wees erop dat na de gezondheidscrisis van dit jaar ook een sociale- en economische crisis zal volgen. “Dit zal invloed hebben op de verenigingen, het zal de cohesie beïnvloeden, maar bovenal zal het invloed hebben op de mensen voor wie wij zorgen. Dat zijn er bijna vijf miljoen, als we de mensen met dementie en de mantelzorgers toevoegen”, aldus Cheles Cantabrana.

De vertegenwoordigers uit de verschillende delen van Spanje gaven een kort overzicht van de situatie in hun deel van het land en benadrukten het belang van verdere nauwe samenwerking binnen de confederatie. “Ik moedig u aan om door te gaan met uw belangrijke en essentiële werk”, waren dan ook de slotwoorden van koningin Sofia.


Meer Spanje

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.