Letizia bezoekt school in Honduras

Vorsten

15-12-2020 21:42:58

Koningin Letizia heeft dinsdag met eigen ogen gezien hoeveel schade de tropische stormen Iota en Eta hebben aangericht in Honduras. Op de tweede dag van haar bezoek in het land bracht de vrouw van koning Felipe onder andere een bezoekje aan een school. Dat meldt het Spaanse hof.

De Spaanse koningin bezoekt het Midden-Amerikaanse land om hulpgoederen aan te bieden nadat de tropische stormen veel schade hadden gemaakt. Op de school werd Letizia ontvangen door de directeur en enkele docenten. Ze kreeg uitleg over verschillende onderwijsprojecten die sinds de stormen zijn opgezet en sprak met docenten over de schade die is aangericht.

Daarnaast bezocht Letizia het Patria instituut, waar ze een presentatie kreeg van het Spaanse Rode Kruis. Na de presentatie sprak de koningin ook met enkelegezinnen die opgevangen worden in het instituut omdat hun huizen verwoest zijn door de stormen. In totaal worden er 131 gezinnen opgevangen in het instituut.

Het is de eerste keer sinds de coronacrisis dat koningin Letizia naar het buitenland reist. Haar man koning Felipe maakte begin november al wel een korte trip naar Bolivia.


Meer Spanje

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord