Letizia viert eeuwfeest Rode Kruis Ziekenhuis

Vorsten

20-11-2018 17:20:00

Koningin Letizia van Spanje heeft dinsdag het Rode Kruis Ziekenhuis in Madrid bezocht. Met de komst van de koningin en een tentoonstelling over de historie van het Rode Kruis Ziekenhuis San José en Santa Adela viert de Spaanse zorgorganisatie het honderdjarig bestaan van het ziekenhuis en de opleiding verpleegkunde.

Letizia werd vergezeld door de voorzitter van de autonome regio Madrid Ángel Garrido, de minister van Volksgezondheid María Luisa Carcedo en de voorzitter van het Spaanse Rode Kruis Javier Senent.

De Spaanse koningin kreeg na de ontvangst een rondleiding langs een fototentoonstelling die de honderdjarige geschiedenis van het ziekenhuis belicht. De voormalige directeur van de verpleegkunde-opleiding Rosa Pulido gaf Letizia daarbij extra uitleg over bijvoorbeeld de uniformen die de zusters droegen. Daarna toog het gezelschap naar een theaterzaal voor een vertoning van een film waarin patiënten en personeel van het hospitaal aan het woord komen.

Het ziekenhuis werd gebouwd tussen 1893 en 1908 en kreeg de namen ter ere van de fondsen die de bouw financierden. Ten tijde van koningin Victoria Eugenia (1887-1969), die haar leven wijdde aan de zorg van de armen en de zieken en het Spaanse Rode Kruis hervormde, werd het ziekenhuis in 1918 bij koninklijk besluit een Rode Kruis Ziekenhuis.

Meer Spanje